Ο ήλιος είναι ένα κυκλικό ή οβάλ κόσμημα με ακτίνες από φιλιγράνα. Σε κάθε ακτίνα υπάρχουν καραβολάκια και στο κέντρο υπάρχει μια φωτογραφία κάποιου αγαπημένου προσώπου. Συνήθως κρέμονται από μια αλυσίδα ή περνιούνται σε μια καρφίτσα στο μπούστο.

  Ένας τύπος σκουλαρικιών που ονομάζονται μισοφέγγαρα (mezzaluna), τα οποία πήραν το όνομά τους από το σχήμα τους. Πρόκειται για συρματερά σκουλαρίκια με καραβολάκια και μικρές σφαίρες και χρονολογούνται περίπου στο 1850.

   Η κατασκευή των τριπλών ή αλλιώς τριάπιδων σκουλαρικιών αρχίζει στα μέσα του 19ου αιώνα και παρουσιάζεται παράλληλα με το μονό απίδι.

    Από περιγραφές νοταριακών εγγράφων του 17ου αιώνα επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ενός συρματερού κύκλου από τον οποίο κρέμεται ένα μαργαριτάρι. Σε φωτογραφίες του 19ου αιώνα παρουσιάζονται σκουλαρίκια αποτελούμενα από μεγάλους στρογγυλούς κύκλους από χρυσό σύρμα, από το οποίο κρέμεται ένα απίδι. Στις φωτογραφίες βλέπουμε δύο παραλλαγές από λάμα με καραβολάκια και φιλιγράνα.

     Αναπόσπαστο στοιχείο της κεφαλής στην κερκυραϊκή ενδυμασία ήταν ο τορκός, ο οποίος στολιζόταν με άνθη του αγρού. Σταδιακά έγιναν της μόδας τα κοσμήματα που αναπαριστούσαν αυτά τα άνθη και ονομάζονταν φιόρι.

     Το απεικονιζόμενο φιόρι έχει επτά μίσχους από φιλιγράνα με καραβολάκια στα άκρα και μια κυκλική σειρά μαργαριτάρια γύρο από μια κόκκινη ή πράσινη πέτρα. Ανάμεσα στους μίσχους υπάρχουν φύλλα αναπαριστώντας έτσι μια ανθοδέσμη. Το κόσμημα χρονολογείται μεταξύ 1880-1920.